Lemniscaat

Juvenile fiction

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931, Kamperveen) werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen bijna een miljoen bezoekers).

Naast de jeugdboeken die bij Lemniscaat zijn verschenen heeft Jan Terlouw een aantal korte verhalen en boeken geschreven, waaronder De Derde Kamer, Naar zeventien zetels en terug en Achter de barricaden (uitgeverij L.J. Veen). Samen met zijn dochter Sanne schrijft hij detectiveboeken. In 2011 verscheen bij Lemniscaat Hoed u voor mensen die iets zeker weten, een verzameling van beschouwingen, herinneringen, gedichten, sprookjes en toneelteksten. In 2010 werd Jan Terlouw door onderzoeksbureau Hendrik Beerda uitgeroepen tot de schrijver met de sterkte reputatie.

Oorlogswinter GMMEBGeef Mij Maar Een Boek

In 2016, Jaar van het Boek, is Oorlogswinter tijdelijk te koop voor slechts één euro. Geef Mij Maar Een Boek is een initiatief van boekhandelaren die vinden dat alle kinderen de kroonjuwelen uit de Nederlandse jeugdliteratuur in hun kast moeten hebben staan. Kijk voor meer informatie op geefmijmaareenboek.nl.

De zes grootste klassiekers in een nieuw jasje

Gelijktijdig met de €1-editie van Oorlogswinter verschijnen zijn zes grootste klassiekers een hardcovereditie met hetzelfde nieuwe, frisse omslag. Tot en met 20 mei zijn de boeken bovendien slechts € 12,50!

Briefgeheim De Kloof Pjotr Koning van Katoren Oosterschelde windkracht 10 Oorlogswinter

books by Jan Terlouw:

Winter in Wartime
Winter in Wartime